BAKÜ TÜRK İLKÖĞRETİM

1 yorum:

Adsız dedi ki...

How to make money on poker - how to make money on poker
Most people know the หารายได้เสริม best poker tables and the only way to do that is to play. kadangpintar In most tournaments, 1xbet poker tournaments start with the players,

SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN SAĞLIKLI ÇOCUKLAR YETİŞTİRMELİYİZ

BASKETBOL KURSUMUZUN AMACI ; Herşeyden daha çok değer verdiğimiz çocuklarımızın sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak onları kendi ayakları üzerinde durabilen özgüven sahibi,güçlü bireyler olarak yetiştirmek ve hayata hazırlamaktır.
AMACA ULAŞMA YOLUMUZ; Basketbolun temelini ve sporun evrensel değerini birebir,ilk elden,şimdiye kadar edindiğim profesyonel deneyimler ışığında aktararak çevresinde önder,örnek ve paylaşımcı bir yapıya sahip olmalarını sağlamaya yardımcı olmak.
Bu davranışlar ise içeriği özenle hazırlanmış iyi bir program vede bu programı uygulayacak nitelikli eğiticiler ile gerçekleşecektir.

Neden Basketbol?

Basketbol kursları ilk bakışta okul sonrası sportif bir sosyal faliyet olarak gözükse de çocukların kişilik gelişimlerini önemli derecede etkileyen bir çalışmadır.Basketbol kurslarına devam eden çocuk sezon içerisinde yeni dostluklar kurar,fiziksel olarak güçlenir,kazanmayı/kaybetmeyi ve bu duyguları hazmetmeyi öğrenir,mücadele ve rekabet gücünü arttırır.Tüm bunların ötesinde bir takımın parçası olur.Bu nedenle basketbol kursları aslında hayat okullarıdır.Paylaşmak,mücadele etmek,engeller karşısında pes etmemek,düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmek;basketbol sporu aracılığı ile bir çocuğa öğretilebilecek en değerli davranışlardır.

Basketbol nedir ve nasıl oynanır?


BASKETBOL NEDİR ve NASIL OYNANIR?
BASKETBOL, çok zevkli ve çok popüler bir takım oyunudur. "BASKETBOL" adı, İngilizce`de "SEPET TOPU" anlamına gelen "BASKETBALL" sözcüğünden gelmiştir. Dünyanın her yerinde basketbol çemberinin yerden yüksekliği 3.05 metredir.
Oyun içinde 5`er as, saha kenarında 5 veya 7 şer yedek oyuncuya sahip iki takım arasında, 10 `ar dakikalık 4 periyot halinde oynanan BASKETBOL`da amaç, topu rakip takımın çemberi içinden sokarak "SAYI YAPMAK" ve rakip takımdan "SAYI YEMEMEK" tir.
Oyunun normal süresi olan 40 dakika sonununda her iki takımın da skoru eşit olursa, maç, denge bozulana kadar her defasında 5 er dakikalık uzatmalara gider.
Oyunu, Baş hakem ve Yardımcı hakem olmak üzere iki hakem yönetir. Her .iki takımın yedekler bankının arasındaki masada ise, Sayı hakemi, yazı hakemi ve 24 saniye hakemi olmak üzere 3 masa hakemi bulunur.
Bir takımın ilk 2 periyotta 2`şer defa, son 2 periyotta ise 3 şer "MOLA" kullanma hakkı vardır.Uzatma periyotlarında ise takımlar 1`er kez mola kullanabilirler.
Bir oyuncunun maç boyunca 5 faul hakkı bulunur, takım olarak her periyotta yaptıkları toplam 4 faulden sonra yapılan her faul için, hücum takımı 2 faul atışı kullanır.
Faul atışları 1’er sayı, 6,25 çizgisi içerisinden yapılan basketler 2 sayı, dışarısından yapılanlar 3 sayı olarak sayı çetvelinde toplanır

Çocuk ve Basketbol

Gençler diğer sporları denedikten sonra basketbolü seçmeye kendileri karar kılmalıdırlar. Çocuklar ça­lışmaya kendilerini rahatsız hissederek değil, oyun olarak gitmelidirler, çocuklar basketbol oynamak için özveride bulunmalı, eğiticiler basketbol yüzün­den başka zevklerden vazgeçilmesini önlemelidir­ler. Basketbol oynamanın zevkini çocuklar kendi­leri keşfetmelidirler.
Çocuklar hiçbir zaman basketbol oynamaya zorlanmamalıdır. Bu yüzden bütün çocukların bir ara­da boşa zaman geçirmeden hızlı bir tempoyla ça­lışabileceği yeni ve zevkli alıştırmaları, drilleri sürekli kullanmak lazımdır. Çocuklar spor salonuna zevk aldıkları için gitmeli ve bugünün dünyasını anlayıp, onun içine basketbolü erleştirebilmelidirler.
Bu dönemde çocuk ve eğitici arasındaki ilişki önemlidir. Eğitici önceden hazırlanmış detaylı prog­ramlara körü körüne uymak yerine, her an gerekli değişiklikleri ihtiyaca uygun olarak yapabilecek ve bu yolla istediği sonuca ulaşabilecek anlayışta ol­malıdır. Başlangıçta önemli olan çocukların heve­sini kaçırıp onları kaybetmemek ve daha önemli­si, bazı şeyler kesin olarak belli olmadan eleme yapmamaktır. Sadece çocuklara basketbol deni­len harkülade oyunu yeni bir yolla öğretmek, ve böylece onlara yaptıkları şeyden gurur duymaları­nı sağlamak, ve kendi kendilerine ne istediklerini anlamalarına yardımcı olmaktır. Onlara sadece ana talimatları vermek yeterlidir. Yaratıcılıkları onları kendilerini tanımaya ve oyunu öğrenmeye götürecektir.
Basketbolün çok zevkli bir spor olması, kişisel katkı ve fantazilere geniş ölçüde olanak tanıması çocuk­ları mutlu ederken onlara bağımsızlık duygusu verir. Bu ortamda bir yandan vücut giderek güçlenirken, diğer yandan çocuğun kişiliğinde güçlü duy­gusal bağlar oluşur, sosyal gruplar arasındaki mesafeler kısılır ve çocukların ilk toplumsal tecrübe­lerini yaşayacakları yeni gruplar doğar

Basketbol ve Derslerimiz



Derslerimizden arta kalan zamanlarda hepimi­zin vakit geçirdiği, kendine zaman ayırdığı çeşitleri uğraşları vardır. Önemli olan insanın bu uğraşlarını kendi beceri ve zevklerine en uygun noktada toplayabilmesi ve belli bir hedefi amaçlayabilmesidir,
Spor, bir insanın her şeyden önce sağlıklı gelişebilmesi, kötü alışkanlıklar edinmeyerek, güzel dostluklar kurabilmesi yönlerinden çok büyük faydalar sağlar.
Ailemiz, bizim başarılı ve sağlıklı bir insan olarak yetişmemizi arzu­lar. Başta annemiz ve babamız olmak üzere ailemizdeki ve çevremizdeki diğer bütün büyük yakınlarımızın, bizlerin yetişmesinde gösterdikleri sorumluluk ve fedakarlıkların karşılığını beklemeleri en doğal haklarıdır. Hiç bir anne.baba çocuğunun derslerinden arta kalan zamanlarda spor veya sanatın her hangibir dalı ile meşgul olmasına karşı çıkmaz. Ancak bu uğraşlara gereinden fazla zaman ayırarak derslerini ihmal edeceği endişesi taşırlar. Onların bu haklı endişelerini silmek ise tamamen bizim elimizdedir.
Her şeyden önce şunu hiç bir zaman unutmamalıyız ki, bir insan ilk önce kendisinden sorumludur. Ve eğer bizler derslerimizle basketbolü dengeli ve her iki yönde de başarılı bir şekilde yürütecek .zeka, sorumluluk ve disi­pline sahip değilsek, derslerimizi ihmal ettiğimizi düşünsek bile zaten sporcu olarak asla başarılı olamayız. Çünkü sporculuk ilk önce sorumluluk ve porgramlı bir yaşamı gerektirir. Bu özelliklere sahip bir insanın ise hem derslerinde hem de spor yaşamında başarılı olmaması için hiç bir sebep yoktur.
İsterseniz gelin, bugünden itibaren günlük porgramlar yaparak kendimizi bunlara uymaya alıştıralım.
Sporculuk hayatımızda başarılı bir basketbol oyuncusu olarak bizi takdir edenler, alkışlayanlar, başarılı birde öğrenim hayatı geçirmiş biri olarak aynı takdiri ileriki iş yaşamımızda da göstersinler.

FOTO GALERİ

FOTO GALERİ
PINAR K.S.K - ÜLKERSPOR MAÇI

uçuş pozisyonları

uçuş pozisyonları

BEŞİKTAŞ-PINAR K.S.K

GEMİSİNİ KURTARAN KAPTAN

PINAR KSK - FENERBAHÇE

MAÇTAN BİR POZİSYON




MAÇ SONRASI SEVİNÇ